Dnes má meniny Michal a Michaela

29.09.2006 Celý región

Mužské meno Michal má hebrejský pôvod a v preklade znamená \"ako Boh\", Bohu podobný\". Toto starozákonné biblické meno patrí na našom území (aj v ženskej podob...
Mužské meno Michal má hebrejský pôvod a v preklade znamená "ako Boh", Bohu podobný". Toto starozákonné biblické meno patrí na našom území (aj v ženskej podobe Michaela) k bežne zaužívaným a nositeľov oslovujeme Mišo, Miško, Michalko (Miša, Miška, Michaelka).

Meniny oslavujú Michal a Michaela spolu 29. septembra. Tí, čo súdia. Tak by sa dala v stručnosti charakterizovať osobnosť týchto ľudí. Ich výraznými vlastnosťami sú vôľa, aktívnosť a zmyselnosť. Sú aj veľkorysí, dominantní a dokážu byť dosť tvrdí. Michal i Michaela majú sklon k introvertnosti. Väčšmi dôverujú cieľavedomému postupu pri práci ako intuícii. Ťažko sa prispôsobujú okolnostiam a sú len málo ovplyvniteľní. Michalovia a Michaely sú ľuďom, ktorých ľúbia, oddaní a vždy nablízku. Michal aj Michaela majú dobrú životaschopnosť. Zvyčajne sú od prírody silní, nepodľahnú ľahko únave, ani chorobe. Ovplyvňujú ich planéty Merkúr a Venuša. Šťastné farby nositeľov mien sú sivá, biela, zelená. Ochranné rastliny palina, čakanka, nechtík, ochranné kamene smaragd, ruženín, zafír.
(TASR)
 

Vyberte región